Friday, March 11, 2011

Tangled (2010)




Fiind rapita din castelul parintilor ei pe vremea cand era doar o copila, frumoasa si rebela printesa Rapunzel si-a petrecut ultimii 18 ani inchisa intr-un turn inalt, care nu are nici ferestre si nici usi si la care nu se poate ajunge pe nici o scara. Complet izolata de lume, dornica de aventura si simtindu-se singura, Rapunzel reuseste sa il prinda in capcana parului ei lung de peste 20 de metri pe tanarul Flynn Rider, care trecea intamplator pe langa turn. Plina de imaginatie, incapatanata si voluntara, printesa Rapunzel se foloseste de cositele ei blonde cu putere magica ca de niste tentacule uriase si evadeaza cu ajutorul lui Flynn Rider din turnul in care fusese tinuta captiva. Pornind intr-o calatorie plina de peripetii, umor si iubire, Rapunzel descopera pentru prima data in viata cum arata lumea reala din exteriorul zidurilor turnului si se straduieste sa evite sa fie prinsa din nou de catre vrajitoarea diabolica ce o urmareste.

Mi-a placut mult de tot Tangled si intr-adevar acest film are puterea sa te inveseleasca si sa iti redea optimismul.
Toate personajele sunt haioase si bine conturate , replicile pline de umor de calitate , insa calul are o carisma aparte, mai ales cand incearca sa se dedubleze in politist perspicace .
Mie una mi-a placut mult cum este creionat si personajul Mother Gothel care este atat de versata si o poate manipula pe Rapunzel in mod natural intr-o pseudo relatie de mama -fiica .
Tangled mi se pare intr-adevar foarte reusit din toate punctele de vedere si poate fi vizionat si de copii , dar si de adulti cu aceeasi placere.
Cantecele din Tangled m-au incantat,transformand acest film intr-un musical animat foarte placut .
Eu l-am vazut in 3D si este foarte bine lucrat.Cel mai bun film 3D pe care l-am vazut in 2010.

1 comment:

Iulia C said...

Am vazut filmul cu verisoara mea de 8 ani si a fost atat de multumita :X
si mie mi-a placut..dar cred ca a devenit prea romantic pe la sfarsit :D