Sunday, March 20, 2011

Wuthering Heights (2009)

Este ultima ecranizare a romanului omonim de Emily Bronte. Aceasta drama, care a vazut nenumarate ecranizari, povesteste cu lux de amanunte viata pe doua generatii a clanurilor: Earnshaw si Linton; complexa împletire a vieţilor şi destinelor lor, precum şi blestemul fatal a celor doi indragostiti - Heathcliff si Cathy. Nimic nu deranja viata tihnita a lui Cathy şi Hindley, frate si sora care traiesc pe o mosie indepartata cu tatăl lor, până când tatăl nu l-a adus pe Heathcliff în casa lor, un băiat fără adăpost, muritor de foame în Liverpool şi a decis sa-i ofere casa si masa. Ani mai târziu, sentimentele lui Cathy pentru Heathcliff cresc într-o pasiune arzatoare, care aduce cu sine un blestem...

"La rascruce de vanturi" e o carte ce imi este aproape de suflet. Desigur ca dupa ce ai citit cartea si ai vazut filmul iti vine sa spui: "cartea e mai complexa, imi place mai mult". Totusi, cinematografia si literatura sunt doua arte diferite, fiecare cu plusurile si minusurile ei, iar cateodata nu ar trebui comparate.
Am fost placut surprinsa de distributia aleasa, m-a impresionat Tom Hardy in rolul lui Heathcliff . Charlotte Riley si ceilalti actori mi-au placut de asemenea. Povestea e frumoasa si desigur, foarte trista..desi au fost egoisti, Heathcliff vroia razbunare si Cathy avere, ramanand in randul oamenilor bogati..ignorand dragostea pe care o purtau unul pt celalalt..macar au ramas impreuna dupa ce au murit.

No comments: